Hae.fi

Lainatietoa

  • Korko: 4-51 %
  • Ehdot: Vähintään 2 kk vanha yritys
  • Laina-aika: 12-180 kk

Perustietoa

  • Kotisivut: www.hae.fi
  • Hakemuksen käsittelyaika: 1 pv

Hae.fi on monia eri rahoittajia yhdistävä palvelu, joka kilpailuttaa lainan puolestasi. Näin sinun ei tarvitse hukata aikaa useiden hakemusten tekemiseen. Yrittäjän aika on kortilla, joten on järkevää antaa jonkun muun tehdä vertailutyö puolestasi. Kilpailutuksen jälkeen saat yleensä lainatarjouksen jo saman päivän aikana.

Kenelle hae.fi -palvelu sopii?

Hae.fi -palvelun kautta voit hakea yrityslainaa hyvin monenlaisiin tarkoituksiin. Koska vertailussa on mukana lukuisia eri lainantarjoajia, on valittavana myös laaja skaala erilaisia lainatuotteita. Voit saada yrityksellesi rahoitusta, olitpa sitten vasta juuri toimintaa aloittava yrittäjä tai jo vuosia alalla vaikuttanut toimija.

Uusi yrittäjä saattaa tarvita rahoitusta toiminnan käynnistämiseen – hankinnan kohteena voi olla vaikkapa kassakone tai muu vastaava pienhankinta. Käynnissä oleva yritys voi kaivata lisää rahaa toiminnan laajentamiseen, erilaisiin investointeihin tai esimerkiksi uuden työntekijän palkkaamiseen.

Hae.fi -palvelun kilpailuttamat yrityslainat voivat olla mitä tahansa 1 000–50 000 euron väliltä, joten sen avulla löytyy ratkaisu moniin yrittäjien käytännön pulmiin. Lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta eikä se vielä velvoita yrittäjää mihinkään. Uusia suunnitelmia tehdessä voi olla siis järkevää täyttää hakemus vaikkapa kokeilumielessä.

Lainaa myönnetään hakijoille yritysmuodosta riippumatta. Olipa kyseessä sitten toiminimi, osakeyhtiö tai kommandiittiyhtiö, voit saada lainaa juuri omiin tarpeisiisi. Lainan myöntäminen ei myöskään ole kiinni yhtiön toimialasta.

Lainan myöntämisen edellytykset ja lainan takaisinmaksu

Lainojen myöntämisperusteet vaihtelevat lainakohtaisesti. Jos kyseessä on pienempi summa, ei rahoittaja välttämättä kaipaa lainalle takauksia tai tarkkaa selvittelyä yrityksen kassavirrasta tai tilinpäätöksistä. Pienissä lainoissa lainanantajan riski ei ole kovin suuri, joten niiden saaminen voi olla hyvinkin nopeaa ja vaivatonta. Toki pienissäkin lainoissa korot ja kulut vaihtelevat, joten myös ne on järkevä kilpailuttaa.

Suuremmissa lainoissa rahoittajan riski kasvaa, joten myös lainan myöntämiselle asetetaan enemmän ehtoja. Lainanhakijan takaisinmaksukykyä arvioidaan monin eri tavoin. Mitä luotettavammaksi lainanhakija todetaan, sitä paremmin ehdoin rahoitusta on mahdollista saada.

Lainapäätöstä tehdessä tarkastellaan muun muassa yrityksen tunnuslukuja, luottoluokituksia sekä sen hetkistä kassavirtaa. Viimeksi mainittu ei kuitenkaan välttämättä vaikuta lainan saamiseen, sillä esimerkiksi uudella yrityksellä ei usein ole vielä kassavirtaa laisinkaan. Uusien yritysten kohdalla tärkeitä tietoja ovat rahoituslaskelmat ja yrityksen toimintasuunnitelma.

Lainaa myönnettäessä tarkistetaan yritysten avainhenkilöiden taustat. Positiivisia asioita ovat kokemus alalta sekä omien lainojen puuttuminen, negatiivisia taas avoimet henkilökohtaiset lainat tai merkinnät luottotiedoissa. Joskus suuremmille yrityslainoille vaaditaan takauksia. Lainapäätökset ovat kuitenkin aina tapauskohtaisia, joten tarkat ehdot selviävät täyttämällä kilpailutushakemus. Saat lainatarjouksen yleensä jo saman päivän aikana.

Kilpailutuksen yhteydessä voit valita yrityslainallesi juuri sinulle sopivan takaisinmaksusuunnitelman. Yleensä lainat maksetaan tasaerissä, ja suurimman osan lainoista voi maksaa takaisin myös ennakoitua lyhyemmässä ajassa. Laina-ajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen.

Lainan kulut

Hae.fi-palvelun kilpailuttamien yrityslainojen kulut vaihtelevat tapauskohtaisesti. Korko voi olla mitä tahansa 4–51 % väliltä. Joihinkin lainoihin voidaan lisätä myös käsittelykuluja tai laskutukseen liittyviä maksuja. Kaikki kulut merkitään kuitenkin selkeästi lainatarjoukseen.