Yrityslainalaskuri

Oletko aikeissa hankkia yrityksellesi rahoitusta lainan avulla? Ennen päätöksen tekoa sinun kannattaa vertailla saatavilla olevat lainat huolellisesti. Tarjolla on monia erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, mutta todennäköisesti vain yksi on niistä paras juuri sinun yrityksesi tilanteeseen.

[loancomparison]

Miten yrityslainoja voi vertailla keskenään?

Yrityslainojen kustannukset ja ehdot vaihtelevat suuresti. Eri rahoittajat arvoivat lainanhakijoita eri tavalla, ja jotkut ovat erikoistuneet juuri tietyn tyyppisten yritysten rahoittamiseen. Lainan saamiseen voi esimerkiksi vaikuttaa yrityksesi toimintahistorian pituus tai tarvitun rahoituksen koko.

Helpoin tapa löytää oman yrityksen tarpeisiin sopiva laina on tehdä vertailu juuri siihen tarkoitetun laskurin avulla. Voit kartoittaa saatavilla olevaa tarjontaa ja miettiä, mitkä asiat vaikuttavat lainan kustannuksiin. Saat laskurin avulla myös käsityksen siitä ajasta, jonka lainan takaisin maksaminen tulee viemään. Näin sinun on helppoa arvioida, minkä kokoinen laina olisi realistinen oman yrityksesi kassavirtaan nähden.

Millaisia yrityslainoja on saatavilla?

Sea.fi -palvelusta löytyvät lainanantajat ovat kaikki luotettavia ja pitkän kokemuksen omaavia rahoituslaitoksia. Nämä tahot tarjoavat lainoja hyvin laajalla skaalalla: kyse voi olla tonnin tai parin pienhankinnasta tai useiden kymmenien tuhansien eurojen lainasta.

Myös lainojen ehdot vaihtelevat suuresti. Pääsääntöisesti takaus ja vakuudet antavat mahdollisuuden neuvotella hieman paremmat korot, ja ilman vakuuksia saatavat lainat ovat näitä lainoja kalliimpia. Paras vaihtoehto riippuu kuitenkin aina yrittäjän tilanteesta. Joskus nopean ja kenties hieman hintavankin lainan ottaminen voi olla järkevää, jos sen avulla voi esimerkiksi tehdä todella edulliset kaupat.

Yleensä päätös yrityslainasta annetaan nopeasti – joskus lähes välittömästi hakemuksen teon jälkeen. Rahat on tarpeen vaatiessa mahdollista saada yrityksen tilille jo saman päivän aikana.

Mitkä asiat vaikuttavat yrityslainan hintaan?

Yrityslainan hinta riippuu lainantarjoajan määrittelemistä kriteereistä. Usein hakijasta tehdään luottoluokitus, jonka perusteella rahoittaja määrittelee lainakohtaisen riskinsä. Luokitus paranee, jos yrittäjällä on puhdas historia ja yrityksellä on vakaat tulot. Ja jos ensimmäisen yrityslainan hoitaa mallikkaasti, voi seuraavan lainan saada vielä paremmilla ehdoilla.

Millaisia rahoittajia sea.fi -palvelun kautta voi löytää?

Sea.fi on listannut sivuilleen vain alan parhaita ja luotettavimpia rahoittajia. Osa lainantarjoajista antaa rahoitusta vain jo jonkin aikaa toimineille yrityksille liiketoiminnan kasvattamiseen. Osa on taas valmiita rahoittamaan myös täysin aloittelevaa yrittäjää. Lainavertailun avulla sinun on helpointa löytää oikea rahoittajataho juuri sinun yrityksellesi.