Yrityslainan korko

Netistä löytyvien yrityslainojen korot vaihtelevat valtavasti. Korot voivat olla mitä tahansa väliltä 2 %–51 %, ja lisäksi eroja on myös lainojen muussa hinnoittelussa. On siis erittäin tärkeää, että valitset yrityksesi lainan huolellisesti vertailemalla eri rahoitusvaihtoehtoja.

Halvimmat korot löytyvät näiltä lainayhtiöiltä

[loancomparison banks=”14,15″ slider=hidden filter=hidden]

Millaisia korkoja yrityslainoissa on?

Yrityslainojen korot riippuvat monesta eri tekijästä. Yleensä tiukemmat ehdot omaava rahoittaja voi tarjota parhaat korot yrityslainalle, sillä näin lainan riskiä pystytään pienentämään minimiin. Mitä vakavaraisempi yritys on ja mitä paremmat lainatakuut sillä on tarjota, sitä halvempaa lainaa yrityksen on mahdollista saada. Parhaimmillaan nimelliskorko voi olla parin prosentin luokkaa, mutta käytännössä todellinen vuosikorko nousee usein tätä korkeammaksi.

Yrityslainaan liitetty korko on useimmiten sidoksissa yrityksen yleiseen luottokelpoisuuteen sekä liiketoiminnan kannattavuuteen. Uuden yrityksen voi olla tästä syystä hankalaa saada halpaa lainaa. Ilman investointeja on liiketoimintaa vaikeaa saada liikkeelle, eikä silloin yrityksellä ole esittää myöskään kunnon kassavirtaa.

Aloittelevan yrityksen on kuitenkin mahdollista saada lainaa – joskin siitä saattaa joissain tapauksissa joutua maksamaan hieman enemmän. Huolellisen lainavertailun avulla voit kuitenkin välttää isoimmat sudenkuopat ja hankkia lainan, joka on paras juuri sinun yrityksesi tilanteessa. Hyvän rahoittajan kanssa sovit lainan koon ja takaisinmaksun sopivan suuruisiksi.

Mitä eroa on nimelliskorolla ja todellisella vuosikorolla?

Usein lainojen yhteydessä puhutaan sekä nimelliskorosta että todellisesta vuosikorosta. Yrityslainassa nimellinen korko on se korko, jota lainanantaja yleensä mainostaa. Nimelliskorko tarkoittaa summaa, joka peritään prosentuaalisesti lainasta korkokuluna.

Yrityslainojen todellinen vuosikorko tarkoittaa hintaa, johon on ynnätty kaikki lainaan liittyvät kulut. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi avausmaksut, tilinhoitoon liittyvät maksut sekä varsinainen lainakorko. Joskus esimerkiksi itse lainassa voi nimelliskorko olla matala, mutta avausmaksu saattaa olla satoja euroja. Varsinkin pienen lainan kohdalla tämä yhtälö tulee nostamaan todellista vuosikorkoa reilusti.

Miten todellinen vuosikorko lasketaan?

Todellisen vuosikoron laskentakaava on melko monimutkainen. Lainan tarjoajien on kuitenkin ilmoitettava tämä luku tarjouksen yhteydessä, ja nämä tahot ovat velvoitettuja laskemaan lukemat EU-direktiivin vaatimalla tavalla. Sinun ei siis lainanhakijana tarvitse tehdä laskemia itse – riittää, että olet tarkkana lainahakemusta lukiessasi. Sea.fi:n lainavertailusta löytämäsi rahoittajat ovat kaikki vastuullisia ja toimivat aina alan säädösten mukaan.