Yrityslaina uudelle yritykselle

Aloitteleva yrittäjä on monen haasteen edessä. Rahoitus on yleensä niistä suurimpia, sillä ilman pääomaa on toiminnassa vaikeaa päästä alkuun. Onneksi apu on lähellä – sea.fi -sivuston kautta voit vertailla keskenään parhaita uudelle yrittäjälle suunnattuja lainoja ja löytää helposti juuri omiin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Lainan saat parhaimmillaan jo saman päivän aikana.

Lainaa uudelle yritykselle

[loancomparison banks=”14,15″ slider=hidden filter=hidden]

Millaisiin tarpeisiin uusi yrittäjä voi saada lainaa?

Moni yrittäjä tarvitsee lainarahaa saadakseen yrityksen toiminnan käyntiin. Alasta riippuen yrityksen käynnistäminen saattaa vaatia tuhansia, joskus jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Yritys voi tarvita lainaa moneen eri käyttötarkoitukseen. Uuden yrityksen täytyy esimerkiksi kasvattaa varastoa tai hankkia toimintaan tarvittavaa kalustoa tai työkaluja. Joskus tarvitaan myös lisää käsiä, eli yrittäjän täytyy palkata joko pysyvä tai kausiluonteinen työntekijä. Myös markkinointi kahmaisee osansa uuden yrittäjän pääomasta.

Olipa yrityksesi rahoituksen tarve mikä tahansa, voit saada sitä varten lainaa. Etsi sea.fi:n kautta sinulle sopivin rahoitusvaihtoehto, ja pääset keskittymään oleelliseen – omaan yritystoimintaasi.

Kenelle yrityslainaa myönnetään?

Jokaisella lainanantajalla on omat kriteerinsä lainan myöntämiselle. Joiltakin tahoilta lainaa voi saada täysin ilman vakuuksia, eivätkä kaikki rahoittajat vaadi nähtäväkseen esimerkiksi yrityksen toimintasuunnitelmaa tai tilinpäätöstietoja. Toki kovin moni uusi yritys ei edes pysty antamaan tietoja toimintansa kannattavuudesta, varsinkin jos pääoman puutteessa yritystoimintaa ei ole vielä edes saatu kunnolla alkuun.

Tärkein kriteeri minkä tahansa lainan myöntämisessä on luottotietojen tila. Yritykselle lainaa hakevalla vastuuhenkilöllä tai yrityksellä ei siis saa olla kontollaan maksuhäiriöitä. Yrityksen täytyy myös olla rekisteröity Suomen kaupparekisteriin. Toki voit aina hakea lainaa myös yksityishenkilönä.

Usein yrityslainan saamiseksi vaaditaan vakuuksia joko yrittäjältä tai yritykseltä. Kaikkiin lainoihin ei vakuuksia tai takauksia kuitenkaan tarvita. Mitä paremmat takaukset yrittäjä voi lainalle antaa ja mitä luottokelpoisemmaksi yritys määritellään, sitä paremmat ehdot lainalle on yleensä mahdollista saada. Jos tarvitset kuitenkin lainaa yrityksellesi nopeasti ja ilman vakuuksia, sekin järjestyy.

Jokainen kauttamme hankittu laina annetaan hieman erilaisin ehdoin. Tee vertailu sinulle sopivimmista lainoista heti lainalaskurimme avulla, ja tulet löytämään juuri omiin kriteereihisi sopivan lainan. Voit saada rahoitustarjouksen saman tien ja lainan tilillesi parhaimmillaan jo samana päivänä.

Millaisia kuluja yrityslainasta koituu?

Yrityslainan kulut ja ehdot vaihtelevat aina lainakohtaisesti. Lainojen korko vaihtelee suuresti – haitari voi käytännössä olla mitä tahansa väliltä 2 %–51 %. Lisäksi lainoihin saattaa tulla lisämaksuja, esimerkiksi tilinhoitokuluja. Kaikki maksut on kuitenkin aina nähtävissä saamastasi lainatarjouksesta.